уторак, 17. јул 2012.

Zdravlje na trpezi

Njeno savrsenstvo salata! Idealna u svakoj prilici, kao dodatak uz rucak ili lagana vecera. Bogata je vitaminima i mineralima, jer sadrzi sveze voce ili povrce, koje termicki nije obradjeno.Samim tim svi hranjivi sastojci ostaju sacuvani.

Idealan primer lagane vecere:

Salata od oslica
  • 600 g fileta oslića
  • 2 limuna
  • 2 zelene paprike
  • 500 g krompira
  • 150 g maslina punjenih paprikom
  • 1/2 veze peršuna
  • 3 čena belog luka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • mešavina začina, so

PRIPREMA:

1. Filete oslića poprskati sokom od jednog limuna, a potom ih obariti u slanoj vodi i iseći na manje komade. Krompir obariti u ljusci, te ga ohladiti i iseckati na kocke.
2. Crveni luk iseći na rebarca, paprike na trake, masline na kolutove, a beli luk i peršun sitno iseckati.
3. U manjoj posudi sjediniti maslinovo ulje, beli luk, peršun i sok od jednog limuna, te dodati mešavinu začina po ukusu.
4. Posebno sjediniti komade oslića, krompir, papriku, crveni luk i masline, pa preliti pripremljenim prelivom i polako promešati.

USKORO: Kako promeniti navike u ishrani? Korisni saveti...

Нема коментара:

Постави коментар